Trainer & Coach

Niels z’n spirituele reis begon helaas met een burn-out als ‘young professional’ werkzaam in de financiële sector. Hij liep vast omdat hij niet geleerd had om te gaan met tegenslagen, stress en andere moeilijkheden in het leven. De burn-out was voor hem de aanleiding om een intensieve training mindfulness te volgen. Tijdens deze training maakte hij voor het eerst kennis met meditatie. Het bracht hem zoveel dat hij sindsdien niet meer gestopt is met het beoefenen van meditatie. Destijds kon hij het nog niet zo verwoorden maar terugkijkend op die periode had hij behoefte om zijn emotionele intelligentie te laten groeien. Minder gericht op angst en controle maar met meer vrijheid en veerkracht. Later vond hij verdieping in de Boeddhistische filosofie en in Vipassana meditatie tijdens verschillende retraites in Azië en Nederland. Sinds enkele jaren beoefent hij ook Ashtanga yoga waarin hij zijn spirituele groei koppelt aan bewegen, iets dat voor hem ook erg belangrijk is.

Als zakelijk accountmanager voor een bank heeft hij jarenlang kunnen werken met ondernemers en bedrijven in verschillende branches. Hij stond als sparringpartner bekend als iemand die naast het zakelijke aspect ook oog had voor de persoonlijke situatie en motivatie van de ondernemer. Zijn werk in de financiële sector heeft hij de afgelopen jaren langzaam steeds meer ingeruild voor werk als gecertificeerd Mindfulness MBCT en ACT trainer binnen de GGZ-omgeving. Naast groepstrainingen begeleidt hij mensen individueel, zowel volwassenen als kinderen. Een totaal andere omgeving maar het is voor hem enorm dankbaar werk om mensen te kunnen helpen.

Zijn motivatie om mensen binnen de zakelijke omgeving te leren emotioneel intelligenter te worden is altijd groot geweest. Juist omdat hij weet hoe enorm belangrijk deze skills zijn. Niet alleen om te voorkomen dat je net als hem ooit in een burn-out terecht komt maar vooral om je persoonlijke groei door te maken en bewuster en vitaler te worden. Om uiteindelijk de beste versie van jezelf te kunnen zijn. Niels gunt dat iedereen! Daarom vindt hij het fantastisch om te trainen binnen bedrijven. Met zijn eigen ervaring in het bedrijfsleven en op het gebied van spiritualiteit weet hij de juiste taal te spreken en levelt hij makkelijk met de mensen in zijn groepen. Tot op heden heeft Niels trainingen verzorgd voor Rabobank de Kempen, Pullman Hotels and Resorts, Jong Rabo en Gemeente Asten.

Terug naar team
tech: dodo.nl | design: studioviv.nl